GORKA ISTINA ili SLATKA LAZ? Evo koji znak je uvek ISKREN, i koji ce te SLAGATI a nece ni trepnuti!

GORKA ISTINA ili SLATKA LAZ? Evo koji znak je uvek ISKREN, i koji ce te SLAGATI a nece ni trepnuti!

септембар 2, 2019 Off By Altina

Svi znamo da je vrlo nekorektno lagati ili iskrivljavati istinu. Laž odmah utječe na povjerenje koje netko drugi ima u nas, ali postavlja se pitanje: je li opravdano slagati u situacijama kada je očigledno da će istina nekom drugom nanijeti bol.

 

OVAN

Ljudi rođeni u ovom znaku su previše impulzivni i neposredni da bi mogli sebi dopustiti luksuz laganja ili prikrivene istine. Ovnovi govore ono što misle, a posljedice toga uočavaju tek kada se sve završi. Gotovo uvijek zaključe da nisu stvoreni ni za političare, niti za diplomate, ali zato barem uvijek govore istinu. Ako se kojim slučajem dogodi da time pogode nekog drugog, bit će im žao, ali neće uspjeti suzbiti svoj nagon za spontanim i neusiljenim ponašanjem, jer im tako sugerira njihova marsovska priroda.

 

Latentna egocentričnost, koja je vodilja ovnovskih misli i njegovih akcija, kreira mu vrlo osobnu viziju realnosti, koja predstavlja njegovu istinu. Zbog toga se vrlo lako suočava sa poteškoćama, ako se usmjeri na nekoga tko potpuno drugačije od njega misli. Teško se prilagođava društvenim običajima u kojima vladaju poluistine, jer smatra da svi moraju biti iskreni i spontani, baš kao što je on.

 

BIK

Tipičan Bik je naučio da prvo dobro sažvaće ideje i misli, baš kao što to sa hranom čini životinja koja simbolično predstavlja ovaj znak. Osim toga, Bikovi pripadaju prvom fiksnom znaku, koji iskazuje poteškoće u prilagođavanju na različite mentalitete. Radije će se držati svojih ideja koje za njih predstavljaju pravu pravcatu vodilju, od koje teško odustaju. Bikovi izbjegavaju laži i dobro je što tako čine, jer, samo bi im još falilo da se uvale u probleme!

 

Međutim, ma koliko neko bio dobar, može mu se dogoditi da ponekad svjesno ili nesvjesno bude uvučen ili natjeran u laž. Znajući da im se tako nešto može dogoditi, Bikovi na sve načine nastoje izbjeći situaciju koja bi ih dovela do laži. Istinu izbjegnu ili je prikriju samo u slučajevima kada im je sudbina u pitanju. Dakle, moglo bi se reći da se lažima više koriste u obrambene, nego u svrhe napada. Teško podnosi tuđe gafove koji druge dovode u nezgodne situacije, pa tako uvijek nastoji situaciju iščupati, što mu uglavnom i uspijeva, zahvaljujući mudrosti koju posjeduje.

BLIZANCI

Po prirodi stvari ili po vokaciji, kako vam se sviđa više, Blizanci su poznati glumci koji svoj lik pošteno tumače i drže se uloge koju su sebi zadali. Nikada ne zapadaju u neke drastične situacije, jer su vrlo elastični, sposobni da se prilagode i da se sklope sa okolinom u svakom smislu. Sve ovisi od situacije u kojoj se nalaze. Inteligencija i senzibilnost koje posjeduju, sugeriraju im da se, kada je to potrebno, svrsishodno ponašaju.

 

Zato se i događa da Blizanci znaju da slažu kao nitko, bilo u svrhu obrane ili napada. O tome ne vode baš mnogo računa i tada za njih i ne vrijede neka opće prihvaćena pravila. Vrlo su sposobni kao političari, diplomati, predstavnici i kao takvi mogu postići zavidne uspjehe, naročito kada rade za neke više ciljeve. No, za Blizance je granica između besplatnih laži i neophodne diplomacije vrlo često maglovita, tako da se u njih ne može baš imati mnogo povjerenja.

 

 

RAK

Poznata emotivna nestabilnost koja krasi pripadnike ovog znaka čini da Rakovi vrlo lako upadaju u velike laži, što im život još više komplicira i stvara im dojam da je cijeli svijet tako okrutan. Zaslugu ili krivnju za sve to snosi Mjesec, vladar ovog vodenog znaka. Mjesec upravlja raspoloženjem i reakcijama Rakova, koje su više ili manje instinktivne.

 

Dakle, ne može se kod Rakova računati s nekom stabilnošću. Ipak, senzibilnost i intuicija koji krase naše Račiće, uvijek ih navedu na to da izaberu najbolji put. Ako istinom neće povrijediti svoga bližnjeg, Rak će je izreći, kao što će se ponekad poslužiti malim lažima da ne bi poremetio nečije blagostanje ili ponos. Pošto jako poštuju obiteljske veze i uopće familiju kao pojam i status, dobro će paziti da ne pokvare sentimentalne relacije

 

LAV

Pošteni, odani, konstantni. Ovo su sve osobine koje se vezuju uz ličnost Lava koji će riskirati i da sebe iskompromitira, ali istinu će u svakom slučaju reći. Na sreću, njegova širokogrudost je takvog karaktera da će se u laži upuštati samo onoliko koliko je zaista neophodno.

 

Ako je u pitanju nešto do čega mu je izuzetno stal, u stanju je da se pretvori u izvrsnog lažova i tada nije čak spreman ni na kakve kompromise. U stanju je da ih potpuno zbriše sa lica zemlje makar zbog toga bio omražen i nesimpatičan. Samo oni koji znaju da poštuju njegovu lojalnost i iskrenost, mogu računati na Lavovu naklonost. Dakle, zbog svega toga, nemaju baš puno prijatelja, jer i nije lako naći ljude koji će se u potpunosti slagati da njegovim ocjenama i stavovima.

Nastavak na sledecoj strani…

 

Стране: 1 2 3