Kad vam se život smeje u lice, i dolazi tuga za tugom: Zapamtite ove reči za sva vremena!

Kad vam se život smeje u lice, i dolazi tuga za tugom: Zapamtite ove reči za sva vremena!

12 марта, 2018 Off By tutuko

Najbolje životne lekcije uče se iz najgorih situacija i najvećih grešaka…

Svima se u životu nekada dogodila ružna stvar. Manje ili više, svi smo nekada patili jer se situacija nije razvijala kako smo očekivali ili želeli, svi smo nešto ili nekoga izgubili… Ali, šta god vam se u životu dešavalo, jedini način da preživite, nastavite dalje i idete ka sreći jeste da budete pozitivni, zahvalni za sve ono lepo što vam se dogodilo. U tome će vam pomoći 8 lekcija pisca Marka Hernofa koje treba da kažete sebi kada vam sve krene nizbrdo:

1. Bol je deo sazrevanja

Život nam ponekad zatvori neka vrata, jer je vreme da krenemo dalje. To je dobra stvar, jer često ne želimo da promenimo čak ni ono loše, dok nas okolnosti ne nateraju. Kada dođu teška vremena, podsetite sebe da svaki bol dolazi sa svrhom. Idite od onoga što vas je povredilo, ali nikad ne zaboravite čemu vas je taj bol naučio. Svaki veliki uspeh zahteva tešku, ali vrednu borbu. Dobre stvari zahtevaju vreme, zato budite strpljivi. Zapamtite i da postoje dve vrste bola – onaj koji vas povredi i onaj koji vas promeni.

2. Ništa nije večno

Kiša pada, ali mora i da prestane. Svaki put kad ste povređeni, rana mora da zaraste. Nakon tame uvek dolazi svetlo. Nemojte misliti da noć može da traje zauvek, jer ništa ne traje zauvek, ni sreća, ali ni tuga. Samo zato što je stanje trenutno loše, ne znači da ne treba da se smejete. Svaki trenutak može da bude novi početak i novi kraj, dobijate novu šansu u svakom trenutku. Samo treba da je uzmete i iskoristite.

 

…nastavak na sledećoj strani….

Стране: 1 2 3