„Retki nađu retke, kad-tad.“ Kako da prepoznaš SUDBINSKI SUSRET i trenutak kada LJUBAV ulazi u tvoj život

„Retki nađu retke, kad-tad.“ Kako da prepoznaš SUDBINSKI SUSRET i trenutak kada LJUBAV ulazi u tvoj život

1 марта, 2018 Off By tutuko

 

Često sam sretala ljude koji su jako dobro znali s kim su u svojoj realnosti, osim s kim su kada su Sami. Mislim da nema ništa gore od te podeljenosti ljudskog trzaja na još milione različitih kidanja koja odzvanjaju ispod savršene šminke, savršenih života. Nisu imali hrabrost da ostave nekoga ko nije deo njih, ali su imali hrabrost da u nekom drugom slome deo sebe. Da se ostave. I da prihvate deo koji im ne pripada. Mučeći tako, naočigled, troje ljudi. Onoga s kim jesu, ali nisu. Onoga s kim nisu, ali jesu. I onoga s kim i kad se sretnu, oduvek bježe – Sebe. Mislim da je to bila prava agonija života: celi život se razvlačiti u tuđem telu i nikad biti dovoljno razvučen da bi bio spojen.

 

To su naše odluke. I one nas bole. Boli nas sve ono na što nismo bili spremni, a mogli smo. Bole nas naša očekivanja. Sanjarenja. Naši odlasci u neke svetove. Bole nas naše vlastite agonije nepripadanja sebi. Naša otuđenost od ove kože i tela. Bole nas naši drhtaji koje se nismo usudili ispustiti kada je trebalo. Boli nas naša hrabrost koju nikada nismo imali. Boli nas naše postojanje koje smo sami kreirali. Karma ne boli (*ona je pravedna, ona nas uči). Ona ne ume boleti. Bole nas ciljevi koje smo sami sebi zacrtali. Bole nas naši naumi. Boli nas to što mi mislimo da nas nema pravo boleti. A ima. Bole nas naše pogrešne percepcije ljubavi. Okovi koje smo joj nametnuli. Bole nas odluke koje nikada nismo imali hrabrosti doneti.

 

Jer nama je ljubav uvek cilj. Iako, ljubav nema Cilj. Ona se dogodi bez razloga, objašnjavanja, bez logike, bez razmišljanja.Ulaziti u odnose s ljudima samo zato što ti odnosi mogu dovesti do nekog cilja, nije ljubav.

To je kalkulacija. Niža sfera trljanja osećaja o pločnik. Barikada Duše. Nokaut srca. To je Čovek.

Ali, to nije Ljubav. Ljubav nema Cilj. Čovek ga ima. Brak nije Cilj Ljubavi, on je Čovekov cilj. Veza nije cilj Ljubavi, ona je Čovekov Cilj.

 

I da se ne shvatimo pogrešno, nema ništa loše u Čovekovim Ciljevima. Ali, to nisu Ciljevi Ljubavi. Ljubav nema Cilja.

I onda dobijemo odgovor na pitanje: Zašto što se neki ljudi sretnu? Zato jer ništa drugo ni ne znaju.

 „Retki nađu retke, kad-tad.“

 

Стране: 1 2 3 4