Bolje BITI SAM nego u BILO KAKVOJ vezi: 8 LAŽI u koje NAJČEŠĆE verujemo…

Bolje BITI SAM nego u BILO KAKVOJ vezi: 8 LAŽI u koje NAJČEŠĆE verujemo…

1 марта, 2018 Off By tutuko

 

Biti sam znači usamljenost

Biti sam ne znači uvek biti usamljen, a biti u vezi ne znači uvek da je taj odnos zadovoljavajući. Biti sam nikad neće prouzrokuvati toliko usamljenosti kao pogrešan odnos. Ako u vezi stvari ne idu kako treba, pauzirajte i provedite vremena sami sa sobom. Cenite svoje vrednosti. Sledeći put kada ste u vezi koja tone, bićete pripremljeni da plivate sami i sigurni.

Sreća dolazi kada dobijemo sve što želimo

Dan Gilbert, profesor psihologije na Harvardu i ekspert za sreću, kaže da su naša uverenja u to šta nas čini srećnima često pogrešna. Ispituje ideju koja kaže da smo nesrećni ukoliko ne dobijemo ono što želimo, i zaključuje: Naš “psihološki imuni sistem” dopušta nam da budemo istinski srećni čak i kada stvari krenu onako kako nismo planirali.

 

U Gilbertovom istraživanju upoređivani su ljudi nekoliko godina nakon što su osvojili veliki dobitak na lutriji i paraplegičari. Šta mislite, ko je srećniji? Naučnici su utvrdili da imaju isti nivo životne sreće.“Psihološki imuni sistem” pomaže nam da promenimo pogled na svet tako da možemo da se osećamo bolje sa svetom i samim sobom.

 

To što ste srećni ne znači da ne želite više, to znači da ste zahvalni na tome što imate i strpljivi ste za ono što tek dolazi. Nekad se trudimo da dostignemo nešto veliko, tako da nam promaknu male stvari koje životu daju magiju. Zato, cenite današnji dan i sve ono što donosi.

 

…NASTAVAK NA SLEDEĆOJ STRANI…

Стране: 1 2 3