Koja žena se vezuje za muškarca, a koja je neukrotiva? Žena Lav je jaka,žena Vaga inteligentna a žena OVAN ima odlučan karakter!

Koja žena se vezuje za muškarca, a koja je neukrotiva? Žena Lav je jaka,žena Vaga inteligentna a žena OVAN ima odlučan karakter!

октобар 5, 2017 Off By Altina

ZENA – OVAN

Ona ima odlucan karakter, voli sve ono sto je cisto, jasno, precizno, odredjeno. Brzo i aktivno reaguje na sve sto se oko nje dogadja. Obicno pridaje veci znacaj akciji, nego razmisljanju. Brige je obuzimaju samo trenutno, ali ne ostavljaju neke duboke tragove. Ne podleze lako talasima obeshrabrenja i pesimizma. Obdarena je samopouzdanjem. Hrabra je i preduzimljiva. U stanju je da ide korak po korak da bi ostvarila svoje zivotne ciljeve. Preduzima i odredjene rizike samo da ne bi zalutala u lavirintima neodlucnosti.

Njen entuzijazam i dinamicnost su dovoljno snazni pokretaci da prebrodi sve teskoce. Cesto pokrece inicijativu i kad se nadje na raskrscu dva puta, brzo se odlucuje. Prihvata izazove i rizike, neretko pokazuje odustvo stila.

Ne podnosi komplikovane situacije. Ne voli ljude koji nalaze zadovoljstvo u konfuznim pricama i dogadjajima. Ponasa se nonsalantno i direktno, ponekad ne mari mnogo za svoje reci. Desava da svojim impulsivnim reakcijama nekog grubo povredi, iako nije imala takvu nameru.

Njen karakter ima veliki uticaj i na ponasanje u ljubavi. Ona se nikako ne moze svrstati u red zena – robinja, zena koje se pokorno povinuju zeljama i zahtevima muskarca. Suvise je nezavisna da bi mogla podneti da je neko stavi u „kavez“, pa makar i zlatni. Trazi uzajamno poverenje, koje ce obezbediti zivot udvoje bez scena i vecnih sumnji. Ljubomorna je i to pokazuje. Zahteva jasne odgovore na pitanja. Njenom partneru nije lako, ako pocne da je mimoilazi i izbegava.

Ako je partner prevari, osetice da joj je ponos povredjen, da je ranjeno njeno samoljublje i sigurno nece lako preci preko toga, a to znaci da ce odgovoriti na njoj svojstven nacin. Samo pod uslovom da naidje na jak karakter, koji je u stanju da dominira njenim, prihvaticete deo odgovornosti. U svemu zeli da ima svoju ulogu, da se u svakoj prilici cuje njena rec.

Ako naidje na licnost koja je slabija od nje, postoji opasnost da je veoma lako potcini. Takva situacija joj se nece svideti, jer u dubini duse ona nije pristalica takvih veza. Za nju je idealan muskarac, onaj koji ima jak karakter, koji ce joj imponovati.
Njena odvaznost, entuzijazam, spontanost igrace veliku ulogu u njenim emotivnim vezama.

Neznosti prema voljenom coveku moze javno da pokazuje i on ce zbog toga biti ganut. Ali, trazice isto da i on pokazuje svoja osecanja prema njoj. U ljubavi kao i u zivotu, trazi punu angazovanost. Ona daje sve ili nista, tako da isto trazi i od svog partnera. Ponekad je beskrajno plemenita, a ponekad pokazuje znake egoizma: prvo misli na sebe, pa tek onda na druge.

Ne voli lazi i obmane, sto je cesto dovodi u neke neprijatne situacije. Posto nerado gleda na one koji imaju suprotno misljenje, ljudi su nekad „primorani“ da je lazu. Ukoliko partner napravi neki pogresan korak ili neku nesmotrenost, ume vrlo grubo da reaguje i da eksplodira.

Ali, cim se prvi bes stisa postaje razumna i ne zeli da produbljujete razdor, niti da se sveti. Sto ne znaci da se ponekad i ne sveti. Pristalica je stava „oko za oko“. Ako otkrije neverstvo, spremna je da uzvrati na isti nacin i istom merom.

 

ZENA – BIK

Ona stoji cvrsto na zemlji. Voli sve ono sto je postojano i opipljivo. Sanjarenje za nju predstavlja samo dusevni odmor. Tacnije, sve sto je neostvarljivo ili plod njene maste povredjuje njeno osecanje za prakticnost i realnost. Nikad se ne zadovoljava varljivim obecanjima, slatkim iluzijama i ne prepusta se fantazijama.

U prijateljstvu je verna, ali odanost trazi i od suprotne strane. Ako je neko izneveri, nece burno reagovati. Njene reakcije su lagane i manje vidljive, ali zato beskrajno duboke i obicno trajne. Ako se uveri da se neko prema njoj lose poneo, ili da je povredio njenu dobronamernost, to mu nikad nece oprostiti. Izgubicete mnogo u njenim ocima. Veliko je zlopamtilo.

Nije pristalica promena i preokreta, ni svega onog sto moze da poremeni ustaljeni tok njenog zivota ili da dovede u opasnost njen komfor. Takva koncepcija o zivotu ima i jedan nedostatak. Postuje principe, predrasude, koncizne ideje.

Medjutim, u zivotu se principi tesko ruse, predrasude postaju neprihvatljive, a koncizne ideje maglovite. Stoga se cesto oglusuje o savete drugih i upozorenja njenih najblizih. Ona zeli da radi po svom nahodjenju, uverena u potpuni uspeh. Ali, uspeh cesto moze i da izostane.

Iako je njen karakter prilicno jak, postoje u njemu i neke slabosti. U nacinu zivota pojavljuju se ponekad pasivnost i lenjost. Bezi od briga i problema, ne voli komplikacije. Kad se za nesto odluci tesko je od toga odvratiti, uporna je. Vise voli da dozivi i krah, nego da se vrati unazad ili da promeni misljenje.

Ljubav igra veliku ulogu u njenom zivotu. Ona nije sinonim strasti, bura, razdiranja ili romantizma, vec neznosti i uzivanja. Kako je pristalica ustaljenih formi i svega onog sto se odnosi na materijalnu stvarnost, pre svega, kod muskarca je privlaci njegov fizicki izgled. Sta se krije iza njegove spoljasnjosti manje je interesuje na pocetku. Kad upozna osobu koja joj se svidja zeli na svaki nacin da privuce paznju na sebe. Period posmatranja kod nje dugo traje (ponekad i predugo). To nije iznenadjujuce, jer ona sve odluke donosi posle dugog i zrelog razmisljanja.

Iako ponekad izgleda kao hladna osoba, u sustini je veoma senzibilna. Cak, iako pronadje kod osobe suprotnog pola sve znake privlacnosti, nece pozuriti da sa njom ode kod maticara. Pre nego sto se odluci na trajniju vezu, zeli da bude sigurna da je pravi onaj, koji je pronasao pouzdani put do njenog srca.

Ne vezujete se lako. Ljubav u njenom srcu sporo sazreva. Osecanja se postepeno razvijaju. Od neznosti i topline osecanja drugog, zavisi i njena ljubav.

Iako ponekad izgleda potpuno ravnodusno, u stvari je veoma iskljuciva i ljubomorna, sa osecanjem posedovanja u ljubavi. Ne podnosi prisustvo druge zene, makar to bila i koleginica njenog partnera. Ume vesto da isplete mrezu oko njega da bi ga sacuvala samo za sebe. Ako otkrije neverstvo, spremna je da uzvratite na isti nacin.

 

…nastavak na sledećoj strani…

Стране: 1 2 3 4 5 6